Україна

Трансплантація в Україні – уряд розширив перелік медзакладів – новини

Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль
Фото з відкритих джерел

Прем’єр зазначив, що в державному бюджеті України цього року на систему трансплантації передбачено понад 900 млн грн

Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль заявив, що в Україні дедалі більше медичних закладів проводитимуть операції з трансплантації. Про це глава уряду написав на своїй сторінці у Telegram.

“Уряд продовжує розвивати цю сферу в Україні як одну із пріоритетних напрямків системи охорони здоров’я. Сьогодні ми розширили перелік медичних закладів – учасників пілотної програми, які зможуть проводити подібні важливі операції”, – написав Шмигаль.

Прем’єр зазначив, що в державному бюджеті України цього року на систему трансплантації передбачено понад 900 млн грн. Це майже удвічі більше, ніж у 2021 році.

Новини за темою: В Україні з початку 2022 року вже здійснили 27 трансплантацій

Нагадаємо, 23 січня у Хмельницькій області провели першу трансплантацію серця в історії регіону.

Нещодавно в Херсоні вперше провели операцію з видалення тромбу з мозкових артерій. Тромбекстракцію проводили 63-річній жінці, у якої несподівано ослабли кінцівки прямо на вулиці.

У Львові медики провели унікальну операцію – однорічній дитині вперше в Україні транспортували печінку від посмертного донора. Хлопчик народився з непрохідними жовчовивідними шляхами. На третьому місяці життя у нього виявили атрезію жовчних проток, виражену печінковою недостатністю.


[ad_2]
Source link

Back to top button