Україна

The Times назвало середній вік бійця ЗСУ


The Times назвало середній вік бійця ЗСУ

Багато хто з добровольців очікував, що їхні бригади незабаром будуть посилені молодшими новобранцями. До того ж мало хто вірив, що війна триватиме так довго.

Більшість українських солдатів, які опинилися на фронті – середнього віку. Їхні слабкі фізичні можливості ускладнюють військове планування. Про це у неділю, 21 січня, пише The Times з посиланням на самих військових. 

У статті наводяться приклади та вказується, що у віці 45 роців бійцям вже нелегко виконувати бойові завдання, а декому навіть носити бронежилети. 

Видання зауважує, що це унікальна ситуація, якщо порівнювати з великими війнами минулого століття, коли більшість солдатів складали чоловіки років двадцяти або навіть молодші. 

The Times ввжає, що ситуація склалася таким чином, бо у перші дні війни добровольцями на фронт записалися старші чоловіки у віці 40+.

“Багато хто очікував, що їхні бригади незабаром будуть посилені молодшими новобранцями. До того ж тоді мало хто вірив, що війна триватиме так довго”, – пише видання. 

Втім, як пише The Times, не всі солдати старшого віку були добровольцями. Багатьох було мобілізовано.

“Критики кажуть, що на фронт потрапила непропорційно велика кількість літніх чоловіків з сільської місцевості, яким не вистачило грошей, аби відкупитися від мобілізації”, – пише The Times. 

Видання додає, що молоді воїни, які потрапляють на фронт виявляються не завжди підготовленими до агресивних атак ворога. 

Нагадаємо, у грудні 2023 року Володимир Зеленський повідомив, що з боку військових поступила пропозиція додатково мобілізувати 450-500 тисяч людей.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button