Україна

Сирський розповів, де наступають росіяни


Сирський розповів, де наступають росіяни

командувач Сухопутних військ ЗСУ відвідав райони ведення бойових дій та заслухав командирів бригад щодо поточної обстановки.

Російські окупанти нарощують інтенсивність наступальних дій на Сіверському та Бахмутському напрямках. Про це заявив командувач Сухопутних військ ЗСУ Олександр Сирський.

Він розповів, що сьогодні, 26 січня, вчергове був безпосередньо в районах ведення бойових дій та заслухав командирів бригад щодо поточної обстановки.

За словами Сирського, на Сіверському напрямку росіяни продовжують наступальні дії з метою покращити своє тактичне положення і створити умови для розвитку наступу в напрямку Сіверська. Силами штурмових груп за активної підтримки мінометних та артилерійських розрахунків ворог намагається безуспішно атакувати на напрямку Кремінна, Григорівка.

Генерал зазначив, що противник власні невдачі в наступальних діях компенсує збільшенням інтенсивності вогневого впливу.

“Зокрема, протягом двох останніх днів активно обстрілює місто з реактивної артилерії, застосовує удари авіації та дронів-камікадзе”, – зазначив він.

На Бахмутському напрямку росіяни ведуть наступальні дії, намагаючись прорвати оборону українських захисників північніше та західніше Бахмута, та розвинути наступ на Часів Яр.

Сирський додав, що ворог проводить перегрупування своїх сил і засобів та застосовує підрозділи “добровольчого корпусу”. Також противник безуспішно намагається відновити втрачене положення в районах Кліщіївки та Андріївки.

“Через відсутність тактичних успіхів на окремих напрямках ворог тимчасово перейшов до оборонних дій, разом з тим утримує штурмові групи в готовності до ведення наступальних дій”, – розповів генерал-полковник.

Сирський зауважив, що штаби Сил оборони та командири “вчасно реагують на будь-які зміни оперативної ситуації”. Під час відвідання позиції військових на Східному фронті була спільно проведена оцінка “запропонованих рішень на подальші дії”.

“Уточнили окремі завдання та прийняли низку рішень для підвищення результативності вогневого ураження ворога. Наразі робимо ставку на виявлення важливих об’єктів окупантів засобами розвідки, нанесення точних вогневих ударів, застосування дронів-камікадзе та захист наших позицій за допомогою засобів радіоелектронної боротьби”, – повідомив командувач Сухопутних військ ЗСУ.

Нагадаємо, за даними Генштабу, протягом доби на фронті відбулось 94 бойових зіткнення.

Раніше повідомлялося, що активність російських окупаційних військ поступово збільшується по всій лінії фронту.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button