Україна

Суд заарештував осіб, які замовили вбивство міністра аграрної політики

Печерський районний суд Києва взяв під варту на два місяці громадянина США та громадянку України, затриманих напередодні за підозрою в організації замаху на міністра аграрної політики Романа Лещенка, повідомляє «Інтерфакс-Україна» з посиланням на Національну поліцію.

фото зі ЗМІ

«Суд виніс рішення про обрання запобіжного заходу громадянину США та громадянці України у вигляді тримання під вартою на 60 діб», – поінформували в Нацполіції.

Вчора міністр внутрішніх справ України Денис Монастирський на брифінгу повідомив, що громадянин США та громадянка України планували вбивство нинішнього міністра аграрної політики Романа Лещенка у зв’язку з його діяльністю у 2018 році.

Присутній на брифінгу Лещенко пояснив: «Це жодним чином не має стосунку до моєї державної служби. Це цивільно-правовий спір».

«Для мене це є певним шоком. Ситуація 2018 року має виключно цивільно-правовий характер, з точки зору шахрайських дій громадянина США не лише стосовно мене, а й стосовно інших аграріїв. За всіма шантажами та позовами в цивільній площині всі суди були виграні», – сказав міністр.

Романа Лещенка було призначено міністром аграрної політики та продовольства України 17 грудня 2020 року. Очолив Держгеокадастр у червні цього року, а до цього з 1 жовтня 2019 року був уповноваженим президента України із земельних питань.

В ЗМІ повідомили, що заарештували американського бізнесмена Курта Гросанса та громадянку України Олену Богач.

На засіданні Богач не визнала провину і сказала, що була помічницею американського бізнесмена та не була в курсі його конфлікту з міністром.

Американець на суді сказав, що не розуміє української мови і не знає, про що жінка домовлялася з кілером.

Back to top button