Україна

Столтенберг заявив про плани Альянсу розмістити в Східній Європі нові ударні групи – 1News

Генсек НАТО Єнс Столтенберг


Фото з відкритих джерел

Він уточнив, що їх можуть направити в Румунію і Чорноморський регіон

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг заявив про плани Альянсу розмістити в Східній Європі нові ударні групи.  Про це він повідомив під час пресконференції.

“Міністри (оборони країн НАТО – ред.) обговорили нові варіанти посилення нашої оборони і стримування, прийняли рішення про розгляд розгортання нових бойових груп у Східній Європі”, – сказав Столтенберг за підсумками першого дня засідання глав оборонних відомств Альянсу.

За його словами, у разі схвалення нові бойові групи НАТО будуть направлені в Румунію і країни Чорноморського регіону. Столтенберг додав, що Альянс поки не бачить жодних ознак деескалації на кордоні України, незважаючи на заяви Росії про відведення військ.

“Інформація, якою ми ділимося, також підтверджується відкритими джерелами. З супутниковими знімками з комерційних апаратів, тому я думаю, що це досить складно оскаржити”, – уточнив генсек НАТО.

1News за темою: РФ створює “нову нормальність”, щоб оскаржити принцип суверенітету, – НАТО

Раніше повідомлялося, що союзники Північноатлантичного альянсу (НАТО) проведуть масштабні військові навчання Sabre Strike на території Словаччини. 


ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS
Джерело

Back to top button