Світ

Алієв заявив про позитивну тенденцію щодо досягнення миру з Вірменією

Алієв заявив про позитивну тенденцію щодо досягнення миру з Вірменією

Фото: Пресс-служба президента Азербайджана

Президент Азербайджана Ільхам Алієв

Мир на Південному Кавказі досягнутий нормалізацією відносин між Азербайджаном та Вірменією, вважає глава Азербайджана.

Азербайджан проводить активну роботу для досягнення миру з Вірменією. Про це заявив президент країни Ільхам Алієв в Баку на відкритті VI Всесвітнього форуму “Діалог заради миру та глобальної безпеки” в середу, 1 травня.

“Переговори ведуться на основі документа, підготовленого Азербайджаном… Нині ми спостерігаємо позитивну тенденцію у мирному процесі. Почалася делімітація кордону. Не лише делімітація, а й демаркація кордону”, – запевнив він.

За його словами, делімітація та демаркація кордону здійснюється на основі домовленостей, досягнутих між двома країнами, без будь-яких посередників. 

Алієв додав, що мир на Південному Кавказі досягнутий тільки внаслідок нормалізації відносин між Азербайджаном та Вірменією.

Нагадаємо, що відповідно до домовленостей, які були досягнуті за підсумками 8-ї зустрічі комісій Вірменії та Азербайджану з питань делімітації державного кордону, експертні групи двох країн на кордоні почали процес уточнення координат на підставі геодезичних вимірів на місцевості.

Додамо, що російські “миротворці” почали залишати територію колишньої невизнаної республіки Нагірний Карабах, яку Азербайджан повернув під свій контроль.

Офіційні спікери у Москві дуже неохоче коментують виведення “миротворців” з Нагірного Карабаху.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button