Україна

США працюють над додатковими Patriot для України


США працюють над додатковими Patriot для України

Глави зовнішньополітичних відомств України та США обговорили питання прискорення поставок систем ППО.

Команди президентів України та США працюють для якнайшвидшого вирішення питання щодо доставки додаткових систем Patriot в Україну. Про це у п’ятницю, 31 травня, повідомив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба в соцмережі X.

Він зазначив, що обговорив це питання з державним секретарем США Ентоні Блінкеном.

“Ми обговорили останні кроки, зроблені для забезпечення доставки додаткових систем Patriot в Україну. Команди президентів Зеленського та Байдена працюють на всіх рівнях для якнайшвидшого вирішення цього питання”, – написав міністр.

Крім того, український дипломат привітав рішення Сполучених Штатів щодо застосування американської зброї по території Росії. За словами міністра, цей крок дозволить Україні краще захищатися від ворога.

“Я говорив з держсекретарем США Ентоні Блінкеном, і привітав нещодавнє рішення США, яке дозволить Україні краще захищатися від російських атак. Це своєчасний крок у правильному напрямку”, – наголосив дипломат.

Також Дмитро Кулеба повідомив, що Україна та США зосередилися на підготовці до майбутнього Саміту миру у Швейцарії та Саміту НАТО у Вашингтоні.

Раніше повідомлялося, що Німеччина зможе передати Україні зенітний ракетний комплекс Patriot не раніше кінця червня. Поставка може збігтись з передачею винищувачів F-16.

Нідерланди вирішили зібрати Patriot для України

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button