Події

В Офісі Генпрокурора обговорили впровадження у практичну діяльність проєкту «…

В Офісі Генпрокурора обговорили впровадження у практичну діяльність проєкту «Модель Барнахус в Україні»

???? Офіс Генерального прокурора у співпраці з Міністерством юстиції України провів робочу нараду з питань впровадження у практичну діяльність проєкту «Модель Барнахус в Україні», який імплементується Українською фундацією громадського здоров’я, за підтримки Дитячого фонду ООН (UNICEF) та Міжвідомчої координаційної ради з питань правосуддя щодо неповнолітніх.

???? З огляду на виклики, пов’язані із вчиненням стосовно дітей кримінальних правопорушень, у тому числі, пов’язаних зі збройним конфліктом, учасники наради обговорили питання подальшого впровадження проєкту у практичну діяльність, визначили необхідність вдосконалення комплексного підходу до роботи з дітьми, які стали жертвами або свідками злочинів.

???? Впевнена, це лише початок на шляху до формування правосуддя, дружнього до дитини, в основі якого – забезпечення найкращих інтересів дітей, – зазначила заступник Генерального прокурора Вікторія Літвінова.

???? Завдяки активній позиції та плідній співпраці представників державних інституцій, а також неурядових організацій Офіс Генерального прокурора продовжує роботу, спрямовану на комплексне забезпечення захисту прав та інтересів дітей у процесі здійснення кримінального провадження, їх кризової підтримки, а також надання соціальних послуг у відповідності до потреб дитини.

???? Завдання Центрів – створення безпечних умов для дітей-потерпілих та свідків у кримінальних провадженнях щодо кримінальних правопорушень, пов’язаних з насильством. Вони полягають у наданні комплексної фахової допомоги, спрямованої на захист дітей, з урахуванням їх вікових особливостей та забезпечення доступу до правосуддя.

???? На цей час такі центри розпочали роботу у Вінницькій, Тернопільській, Чернівецькій областях, місті Миколаєві та столиці. Триває робота щодо їхнього відкриття у Житомирській, Кіровоградській, Полтавській та Одеській областях.

Back to top button