Україна

Схвалено проєкт плану реформ для вступу України в НАТО


Схвалено проєкт плану реформ для вступу України в НАТО

Проєкт програми містить п’ять базових розділів: політичні та економічні питання, оборонні та військові питання, ресурсні питання, питання безпеки та правові питання.

Комісія з європейської та євроатлантичної інтеграції схвалила проєкт адаптованої Річної національної програми (РНП) на 2024 рік – документ, який визначає критерії відповідності України членству в НАТО. Про це 28 листопада повідомила пресслужба уряду.

Зазначається, що мета адаптованої Річної національної програми – підготовка України до членства в НАТО, причому зміни до РНП були зроблені з урахуванням повномасштабного вторгнення Росії.

Проєкт програми містить п’ять базових розділів: політичні та економічні питання, оборонні та військові питання, ресурсні питання, питання безпеки та правові питання. Політична складова узгоджена із зобов’язаннями Києва стосовно вступу до Європейського Союзу.

В уряді додали, що проєкт адаптованої РНП представлять у середу, 29 листопада, на засіданні Ради Україна-НАТО на рівні міністрів закордонних справ.

Нагадаємо, протягом жовтня-листопада 2023 року в Міністерстві оборони та Збройних Силах України запроваджено ще чотири стандарти НАТО.

Як повідомлялося, колишній генсек Північноатлантичного альянсу Андерс Фог Расмуссен виступив з пропозицією, що Україну можна було б прийняти до НАТО, але “не розширювати гарантії колективної самооборони” на територію, яка знаходиться під окупацією Росії. 

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button