Україна

Штрафи для ФОПів за відсутність касових апаратів можуть відтермінувати

Верховна Рада України може відтермінувати штрафи для фізичних осіб-підприємців за незастосування касових апаратів до 1 лютого, повідомляє 1news з посиланням на Еспресо.TV.

Про це повідомив голова парламентського комітету з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев.

«Я вже запропонував відповідну поправку, гадаю, що ми її проголосуємо доволі швидко, щоб зменшити або скасувати штрафи для тих, хто зареєструє РРО (реєстратори розрахункових апаратів) до 1 лютого 2022 року», – сказав він.

Нагадаємо: з 1 січня 2022 року фізичні особи-підприємці 2-4 групи зобов’язані використовувати РРО або програмні касові апарати (додаток, що можна встановити на смартфон або планшет). Ця вимога мала запрацювати ще з 2021 року, однак через коронакризу її запровадження перенесли на рік.

Через набуття чинності обов’язкової вимоги проводити операції купівлі-продажу через касові апарати з початку цього року підприємці масово реєструють РРО.

Через такий ажіотаж, зокрема, приватний сервіс програмного РРО Checkbox почав повідомляти про масові збої. У компанії сподіваються, що такі збої не стануть причинами штрафів для їхніх клієнтів з боку податкової, а якщо такі будуть – покриють ці витрати.

 

 

 

 

Back to top button