Україна

Податкова реформа 2022 – Литвин заявив, що дрібне підприємництво ще більше піде в тінь – 1News

Як зауважив екснардеп, для того, щоб люди зрозуміли, що це справді потрібно, владі варто продемонструвати чистоту своїх рядів

Володимир Литвин


Фото з відкритих джерел

В Україні понад 20 видів професійної діяльності можуть зобов’язати сплачувати податки. Народний депутат України VIII скликання, голова ВРУ 2002-2006, 2008-2012 Володимир Литвин в ефірі “Першого Незалежного” заявив, що дрібне підприємництво ще більше піде в тінь. 

“Будь-який закон, будь-яка норма закону буде діяти тоді, коли суспільство їх сприйме, це перший момент. Другий момент, коли норма чи закон, вона в законодавчому плані оформить те, що прижилось в суспільстві, що суспільство сприймає, інакше це буде силоміць нав’язування своєї волі. Це завжди характерно для будь-якої влади. Ви знаєте, тільки Всевишній гуртував людей за допомогою любові, а всі інші за допомогою примусу і сили. Тому я мушу зразу сказати, що все ще більше піде в тінь”, – заявив Литвин.

https://www.youtube.com/watch?v=sPAI8Hq-0U4

1News за темою: Оприлюднено правки до закону про касові апарати для ФОПів: Що хочуть змінити

Як зауважив екснардеп, для того, щоб люди зрозуміли, що це справді потрібно, владі варто продемонструвати чистоту своїх рядів. “Якщо все українство гомонить про те, що там зарплату платять у конвертах до 83 тисяч, то хай би вони сплатили податки з того, що вони отримували у конвертах”, – зауважив він. 

Нагадаємо, незабаром податки можуть почати стягувати з таксистів, репетиторів, перукарів, майстрів манікюру тощо. Ставка податку на доходи становитиме 5,5% щомісяця.


Джерело

Back to top button