Україна

Шмигаль розповів про індексацію пенсій з 1 березня


Шмигаль розповів про індексацію пенсій з 1 березня

Голова уряду розповів, що виплати підвищать практично на 8%. Середній розмір підвищення – 322 гривень.

Кабінет міністрів ухвалив рішення про індексацію пенсій для 10 мільйонів українців з 1 березня 2024 року. Про це заявив прем’єр-міністра Дениса Шмигаля під час засідання уряду в п’ятницю, 22 лютого, йдеться в дописі посадовця, опублікованому в Telegram.

“Пенсії буде підвищено майже на 8%. Середній розмір підвищення складе 322 гривень, а середня пенсія зросте до 5 717 гривень”, – наголосив голова уряду.

Розмір підвищення вираховується на основі інфляції та зростання середньої зарплати в Україні, поснив урядовець.

“Індексація торкнеться більше 10 мільйонів наших громадян: 9,5 млн цивільних пенсіонерів, майже З600 тисяч пенсіонерів силових відомств, майже 100 тисяч чорнобильців”, – розповів чиновник.

За його словами, з 1 квітня буде автоматичний перерахунок пенсій для 654 тисяч працюючих пенсіонерів з урахуванням оновленого страхового стажу.

“Також у 2024 році, вдруге поспіль, буде здійснено індексацію найнижчих пенсій”, – додав Шмигаль.

Нагадаємо, міністр соціальної політики Оксана Жолнович припустила, що у разі відсутності міжнародної фінансової допомоги індексація пенсій у 2024 році може не відбутися.

Разом з тим прем’єр-міністр Денис Шмигаль стверджував, що уряд забезпечить своєчасну виплату пенсій і допомог у нинішньому році.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button