Україна

Шмигаль пообіцяв підвищити пенсії військовослужбовцям

Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль пообіцяв, що пенсійні виплати для військовослужбовців будуть підвищені. Про це він написав у своєму Telegram-каналі, пише 1NEWS, посилаючись на 112ua.

Шмигаль нагадав, що коли в 2017 році вносилися зміни до закону про індексацію грошових доходів населення, питання індексації пенсій для військових не були врегульовані. Тому сьогодні новопризначені пенсії та пенсії, призначені до 2018 року, відрізняються майже в два рази.

Щоб зменшити ці диспропорції, на наступному засіданні уряду з ініціативи президента буде ухвалене розроблене міністерством соціальної політики рішення про підвищення пенсійних виплат військовослужбовцям-пенсіонерам.

Зокрема, передбачається з 1 липня встановити щомісячну доплату в сумі 2000 гривень для майже 400 тис. військовослужбовців-пенсіонерів і мінімальну пенсійну виплату на рівні 3854 гривень.

Крім того, передбачається підвищення виплат для учасників бойових дій, які втратили працездатність. Понад 40 тис. осіб отримають доплату майже в 700 гривень.

Нагадаємо, через зростання прожиткового мінімуму в Україні з 1 липня зріс також розмір виплат на дітей та допомогу по вагітності та пологах.

Крім того, Пенсійний фонд України склав графік перерахунку пенсій до кінця року, який буде проводиться в три етапи.

Back to top button