Україна

Шістьох зрадників засудили до 15 років позбавлення волі


Шістьох зрадників засудили до 15 років позбавлення волі

У квітні-травні 2023 року українські захисники затримали зрадників на території Донеччини, повідомили в Офісі генпрокурора.

Шістьох громадян України, визнаних винними у державній зраді, засудили до 15 років позбавлення волі з конфіскацією усього майна, належного на праві власності. Про це повідомили в Офісі генпрокурора України.

“Прокурори у суді довели, що у 2022 році засуджені вступили до лав не передбачених законом збройних формувань “ЛНР/ДНР”. На “службі” вони отримали військову форму і зброю. Чергували на позиціях збройних сил РФ, отримували та передавали інформацію щодо переміщення військової техніки і розміщення військовослужбовців ЗСУ. Також вони охороняли військові об’єкти окупантів, здійснювали фортифікацію споруд для ворожих позицій і чинили спротив Збройним Силам України поблизу населених пунктів Донецької, Луганської та Херсонської областей”, – йдеться у повідомленні.

Повідомляється, що серед засуджених – помічник-гранатометника і стрільці.

“У квітні-травні 2023 року їх затримали українські захисники на території Донеччини. Нині за клопотанням прокуратури вони перебувають під вартою”, – повідомляють в Офісі генпрокурора.

Нагадаємо, сьогодні СБУ затримала народного депутата Нестора Шуфрича в його будинку в селі Козин Київської області.

Як повідомлялося, в травні 2022 року стало відомо, що Нестор Шуфрич залишив територію України через КПП Порубне, що в Чернівецькій області.

А на початку березня бійці 206-го батальйону тероборони в Києві затримали його за публікацію фото про блокпости.

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button