Україна

У Defense Express заявили про рекордний удар по РФ


У Defense Express заявили про рекордний удар по РФ

Дрон Сил оборони України вперше подолав відстань 1800 км щоби уразити російський аеродром Оленья.

Удар по російському аеродрому Оленья у суботу, 27 липня, став рекордним за відстанню для українських дронів. Про це заявив Військовий експерт Defense Express Іван Киричевський в ефірі Еспресо.

“Поки що нам мало відомо про результати атаки наших дронів на аеродром Оленья. Втім, що цікаво – українські дрони на відстань 1800 км ще не долітали. Якщо навіть дуже примітивно рахувати відстань від державного кордону, то це для Сил оборони є рекордом”, – сказав Киричевський.

При цьому він зазначив, що результати атак по військовим цілям на території Росії відразу виявити складно, однак російські окупанти з часом можуть самі розкрити деталі.

“Зокрема, коли ми ударили по аеродромах Енгельс і Дягілєво, то була інформація, що пошкоджено один Ту-95 та Ту-22М3. А через пів року росіяни відкрили справу про ці удари, де заявили про вісім пошкоджених бомбардувальників. Тому, думаю згодом ми дізнаємось більше про атаку на аеродром Оленья. Але сам факт, що в нас зʼявився далекобійний дрон, який має відстань ураження, як ракета Tomagawk. Такий собі Tomagawk з крилами й росіянам від цього дуже недобре”, – резюмував експерт.

 

Нагадаємо, що у ніч на 27 липня та вранці цього ж дня внаслідок операції ГУР були атаковані військові аеродроми у місті Енгельс Саратовської області, військовий аеродром Дягілєво в Рязанській області та аеродром Оленья в Мурманській області. Крім того, в результаті атаки дронів-камікадзе було уражено нафтопереробний завод в Рязані.

Одним з попереднім найбільших за відстанню ударом українських дронів був удар по заводу зі збирання шахедів у російському Татарстані, який розташований за 1200 км від кордону з Україною. А максимальною глибиною до сьогоднішнього дня був удар по загоризонтній РЛС типу Воронеж-ДМ біля російського Оренбурга, там дальність складала орієнтовно 1500 кілометрів від лінії державного кордону.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp



ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

1 × two =

Back to top button