Україна

СБУ затримала коригувальника вогню у Дніпропетровській області


СБУ затримала коригувальника вогню у Дніпропетровській області

Чоловік – ігроман і мав фінансові проблеми, тому легко погодився на пропозицію росіян “заробити”.

Співробітники Служби безпеки України затримали уродженця Запорізької області, який виконував обов’язки корегувальника вогню у російських окупантів. Про це повідомляється на сайті спецслужби у п’ятницю, 8 липня.

Вказано, що чоловік – ігроман і мав фінансові проблеми, тож легко погодився на пропозицію “підзаробити”. Зловмисник хотів якнайшвидше отримати гроші, тому активно взаємодіяв із окупантами через Viber та Telegram.

Російські спецслужби були особливо зацікавлені у розвідданих щодо позицій Збройних сил у Дніпропетровській та Запорізькій областях, а також розміщення там об’єктів критичної інфраструктури та військових частин.

Після завдання авіаудару по одному з мостів у Запорізькій області коригувальник особисто перевіряв точність влучення і передавав куратору координати для повторного удару.

В іншому випадку зрадник передав ворогові дані щодо розміщення передових позицій українських захисників у Дніпропетровській області. Завдяки його інформації, ворог завдав масованих артилерійських ударів.

Представник ФСБ планував посилити вербування агента під час передачі грошей. Тож призначив зустріч на тимчасово окупованій території Херсонської області. За свої “послуги” зрадник сподівався отримати 20 тисяч гривень.

Спецназівці СБУ затримали агента під час спроби перебратися на непідконтрольну Україні територію.

Йому повідомили про підозру за статтею про державну зраду (ч.2 ст.111 КК України). За рішенням суду його взято під варту.

Напередодні стало відомо, що у Харкові викрили та затримали навідника російських окупантів. Через соцмережі чоловік передавав представниці РФ інформацію з координатами українських військових.

Затримано агента РФ з даними про українську ППО


Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

 

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button