Світ

Україна у липні запустила більше ударних дронів, ніж Росія – ЗМІ

Україна у липні запустила більше ударних дронів, ніж Росія - ЗМІ

Фото: Генштаб ЗСУ

Україна використовує більше ударних дронів, ніж Росія

Forbes. повідомляє, що в липні Росія запустила по території України 426 Шахедів, а Україна запустила у відповідь понад 520 безпілотників.

У липні цього року Україна запустила майже на сотню більше ударних дронів, ніж Росія, пише Forbes.

Повідомляється, що в липні Росія запустила по території України 426 Шахедів, а Україна запустила у відповідь понад 520 безпілотників.

Зазначається також, що українські дрони завдають більшої економічної шкоди нафтопереробним заводам та іншим важливим об’єктам РФ, оскільки в них слабший захист, і, можливо, Україна отримує перевагу в стратегічній війні дальніх ударів безпілотників.

Видання додає, що в перші місяці повномасштабного РФ використала більшість своїх запасів балістичних і крилатих ракет великої дальності, і хоч з того часу їх виробництво зросло, РФ ймовірно випускає ракети приблизно з тією ж швидкістю, з якою виробляє їх – близько 120 ракет на місяць. Однак більша частина російської ударної сили далекого радіусу дії зараз перебуває у формі безпілотників. А основною зброєю РФ є розроблені в Ірані безпілотники серії Шахед, відомі в Росії як Герань. Вони простші у виготовленні і коштують лише 20 000 доларів, порівняно з мільйоном і більше доларів за ракету.

Нагадаємо, росіяни 31 липня атакували Україну не тільки Шахедами. Зокрема, було зафіксовано безпілотники невстановленого типу. Радник керівника Офісу президента Владислав Власюк зазначає, що окупанти “обмежено” використовували дрон нового типу Гербера.

Тієї ночі війська Росії здійснили одну з наймасованіших атак ударними БпЛА за увесь час війни. 

В ОП пояснили, про що свідчить використання Росією нових дронів

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

6 + three =

Back to top button