Україна

Санкції проти РФ – США і ЄС не відключатимуть Росію від SWIFT – 1News


Фото з відкритих джерел

При цьому повідомляється, що санкції будуть націлені на великі російські банки

Сполучені Штати Америки і Європа завершують роботу над розширеним пакетом санкцій проти Російської Федерації в разі її наступу на Україну. Він націлений на великі російські банки, але не передбачає заборону доступу РФ до фінансової системи SWIFT. Про це з посиланням на поінформовані джерела повідомляє Reuters.

Повідомляється, що після заперечень з боку європейських країн повна заборона доступу РФ до системи фінансових операцій SWIFT активно не розглядалася. За словами одного з джерел, санкції проти великих російських банків все одно матимуть значний вплив на російський фінансовий сектор та економіку.


“Мета полягає в тому, щоб розробити санкції, які б дійсно вдарили по росіянах, при цьому враховуючи побічні збитки для тих, хто їх запроваджує, і визнаючи, що санкції сильно вдарять по Європі”, – йдеться в повідомленні.

Зазначається, що санкції будуть спрямовані проти російських олігархів, а також включатимуть контроль за експортом компонентів, вироблених Росією для технологічного та збройового секторів.

За словами американських та європейських чиновників, США та європейські союзники зосередилися на санкціях, які будуть запроваджені у разі наступу Росії на Україну. Їм потрібно буде додатково координувати будь-яку відповідь на санкції, крім повного військового наступу, наприклад масштабної кібератаки.

Один з американських чиновників повідомив, що серед російських банків, проти яких будуть запроваджені розширені санкції, можуть бути державні ВТБ і Сбербанк, які є найбільшими фінансовими установами Росії.

1News за темою: Країни ЄС виступили проти відключення Росії від SWIFT, – Bloomberg

Нагадаємо, Європейська комісія підготувала перелік персональних, економічних та енергетичних заходів проти Росії на випадок її нападу на Україну. 

Також нагадаємо, що раніше Сполучені Штати Америки розробили пакет санкцій проти Російської Федерації, які можуть торкнутися представників еліти у разі наступу на Україну. Ці зусилля проводяться в координації з союзниками і партнерами США.

У понеділок, 7 лютого, міністерка закордонних справ Німеччини Анналена Бербок заявила, що Захід і Берлін готові понести високу економічну ціну за жорсткі санкції проти Російської Федерації у разі її наступу на Україну.


ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS
Джерело

Back to top button