Україна

Росії не вдасться створити в Україні нові “народні республіки” – Подоляк

Росії не вдасться створити в Україні нові народні республіки - Подоляк

Фото: president.gov.ua

Радник глави Офісу президента Михайло Подоляк вважає, що фейкових “республік” в Україні більше не буде

Радник глави Офісу Президента України стверджує, що Росії не вдається отримати достатньо широку підтримку таких ідей, бо часи змінилися, а росіяни “залишилися жити у 2014 році”.

Радник голови Офісу Президента України Михайло Подоляк вважає, що наразі в Україні вже не спрацюють спроби створити нові “народні республіки”, як це було вісім років тому. Про це Подоляк розповів в інтерв’ю РБК-Україна.

Подоляк стверджує, що Росії на тимчасово окупованих територіях України не вдається отримати достатньо широку підтримку таких ідей, бо часи змінилися, а росіяни “залишилися жити у 2014 році”.

“Треба бути абсолютно відірваним від реального світу, щоб думати (а вони щиро так думали), що тут 80-90% зустрічатимуть їх із квітами. Вони у цій ілюзії жили і частково продовжують жити. Вони не розуміють, що їх ненавидять. Особливо їх ненавидять там, де вони перебувають – а це південь та схід України, бо вони там розбомбили міста”, – зазначив в інтерв’ю Подоляк.

Нині абсолютна більшість жителів окупованих міст і сіл ненавидить росіян, а підтримують їх лише окремі люди, які погоджуються співпрацювати із “новою владою”.

“І всі їхні спроби влаштувати якісь анклавні речі, якісь “ХНР” наштовхуються на те, що вони там знаходять два-три інтелектуальні інваліди, моральні виродки, які погоджуються на фейкові посади і щось подібне. Все це не буде працювати. Усі ці “референдуми”, спроби завезти рублеву масу і так далі – це ні на що не впливатиме”, – уточнює Подоляк.

Нагадаємо, Подоляк повідомив, що українська сторона може винести питання Криму за рамки мирного договору, якщо воно стане непереборною перешкодою для його підписання.


Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/UA_1NEWS

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button