Україна

Темпи допомоги США Україні прийнятні – ОП


Темпи допомоги США Україні прийнятні - ОП

Мало не щотижня оголошуються нові пакети, дуже впевнено і вдало працює формат Рамштайн, підкреслив заступник керівника Офісу президента.

Темпи постачання необхідних Україні озброєнь від американської сторони доволі прийнятні. Про це в ефірі телемарафону повідомив заступник керівника Офісу президента Ігор Жовква, передає Укрінформ.

“Мало не щотижня оголошуються нові пакети, дуже впевнено і вдало працює формат Рамштайн. Відзначу, що вже встановився персональний контакт між міністром оборони Рустемом Умєровим і держсекретарем з питань оборони США”, – сказав заступник керівника ОП.

Жовква при цьому зазначив, що Україна має думати на перспективу, співпрацюючи зі США в оборонній сфері

“Нам потрібно думати на перспективу про те, що Україна завжди буде в ситуації, коли поруч агресивний сусід. Тому ми говоримо про те, що сьогодні потрібно Україні і не менш потрібно США, адже це довгострокова інвестиція, поява робочих місць. Тому, безумовно, говорили про це дуже детально, в декількох форматах зустрічей, не лише на зустрічі з президентом Джо Байденом. Я упевнений, ви скоро побачите конкретні результати”, – сказав Жовква.

Як наголосив заступник керівника Офісу президента, Україна потребує систем ППО саме зараз задля захисту інфраструктури, а також задля забезпечення функціонування “зернових коридорів”.

Нагадаємо, 25 вересня, президент Володимир Зеленський підтвердив, що перші танки M1 Abrams уже в Україні і готуються підсилити бригади. Загалом США зобов’язалися передати Україні 31 танк M1 Abrams.

А сьогодні ЗМІ повідомили, що поки Україна отримала менше половини обіцяних M1 Abrams.

Україна може отримати додаткові танки Abrams – ЗМІ

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button