Україна

Росіяни знищують Асканію-Нову – глава Херсонської ОВА


Росіяни знищують Асканію-Нову - глава Херсонської ОВА

За час окупації на території заповідника відбулись десятки пожеж. Також неодноразово повідомлялось про те, що росіяни масово вивозять тварин, тоді як на решту влаштовують т. зв. “сафарі”.

Російські війська розграбували та майже знищили заповідник Асканія-Нова на Херсонщині. Тварин окупанти вивозять у Росію.Про це начальник Херсонської ОВА Олександр Прокудін повідомив в інтерв’ю РБК-Україна.

“Вони його знищують. Останнє, що я чув, – росіяни вивозять тварин до Криму і до Росії. Тобто, можна сказати, що заповідника більше немає. Пограбували вони його капітально”, – зазначив Прокудін.

Біосферний заповідник Асканія-Нова неподалік Каховки в Херсонській області був унікальним не лише для України, а й для всієї Європи. Заповідна зона є найбільшою в Європі та щороку налічувала близько 140 000 туристів. Територія складала площу понад 33 000 гектарів, де зберігались унікальні види рослин і тварин.

Приблизно о 9 ранку 24 лютого 2022 року територія Асканії-Нової опинилася під контролем ворога. За час окупації на території заповідника відбулись десятки пожеж. Також неодноразово повідомлялось про те, що російські загарбники масово вивозять тварин, тоді як на решту влаштовують т. зв. “сафарі”.

Асканія-Нова в біді: як росіяни знищують заповідники

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

eight + 3 =

Back to top button