Події

☑️ В арсеналі держави-агресора росії залишається 585 ракет з радіусом дії понад 500 к…

☑️ В арсеналі держави-агресора росії залишається 585 ракет з радіусом дії понад 500 кілометрів, ― Вадим Скібіцький
 
???? Про це заявив представник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Вадим Скібіцький у коментарі РБК-Україна.
 
«Якщо говорити про балістичні та крилаті ракети «Іскандер», то, за нашими даними, їх зараз є приблизно 270 одиниць. Запаси «Калібрів» – це орієнтовно 140 ракет. Х-101 у них менше, водночас загальна кількість Х-101, Х-555 і Х-55 з бойовою частиною, за нашими підрахунками, становить  близько 100 ракет», ― повідомив представник ГУР МО України.
 
✔️ Вадим Скібіцький додав, що на озброєнні росіян також може бути близько 75 аеробалістичних ракет «Кинджал», а також 150 ракет  Х-22, які агресор прагне вдосконалити.

«Перероблені зразки мають новий індекс – Х-32. За нашими даними, росіяни можуть поставляти не більше 10 одиниць таких модернізованих ракет щомісяця», ― розповів представник Воєнної розвідки України.
 
???? За його словами, у зв’язку з досягненням критичної межі та наміром накопичити високоточні ракети Х-101 агресор зменшив частоту їхнього застосування.
 
«Згідно з планами, росіяни можуть виробляти близько 40 ракет Х-101 щомісяця, але ми вже чітко знаємо, що ці плани в них не виконуються. Насамперед це пов’язано з дефіцитом іноземних комплектуючих. Другий фактор ― росія намагається накопичити запаси цих ракет, які вважаються більш точними та ефективними, якщо порівнювати, наприклад, з крилатими ракетами Х-555, Х-22 або навіть «Калібрами», які ми успішно збиваємо», ― зазначив Вадим Скібіцький.
 
❗️ Представник ГУР МО України повідомив, що у серпні 2023 року росіяни запланували виготовити  6 «Кинджалів», 30 «Іскандерів-М», 12 «Іскандерів-К», 20 «Калібрів», близько 40 Х-101. Утім фактичний випуск окремих видів вказаних ракет відстає від планів.
 
☝️ Нездатність росії виготовити ракети у запланованих обсягах призвела до зміни тактики обстрілів: тепер агресор комбінує ракети різного класу, більш ретельно обирає цілі, прискіпливо визначає маршрути для обходу системи ППО України, а також швидше ухвалює рішення про нанесення ударів.  

✔️ Якщо росіяни отримують інформацію про необхідність термінового ураження певної цілі в Україні, то використовують більш точні й швидкісні ракети, як було, наприклад, під час нещодавньої атаки в Чернігові ― тоді ворог застосував крилату ракету «Іскандер-К».
 
«Ракетні бригади «Іскандерів» розташовані вздовж усього кордону – у ростовській, курській, бєлгородській областях, а також на наших окупованих територіях, зокрема в Криму. Відповідно, під загрозою знаходяться ті наші області та райони, які ближче до лінії фронту та українсько-російського кордону, адже час підльоту цих ракет до цілі – лічені хвилини. Швидко відреагувати на їхнє застосування вкрай складно», пояснив Вадим Скібіцький.
 
???? Зміна тактики ракетних обстрілів може бути пов’язана з наміром ворога накопичити озброєння перед осінньо-зимовим періодом, аби знову атакувати енергосистему України.
 
???? Представник ГУР МО України нагадав, що ворог продовжує вести розвідку задля визначення відповідних об’єктів, працює над різними підходами застосування ракет та ударних БПЛА, шукає маршрутів для обходу протиповітряної оборони України.
 
«Проте таких масованих обстрілів, як це було минулого жовтня, листопада, грудня, коли вони випускали по 70-100 ракет одночасно – найімовірніше, вже не буде: росіяни усвідомлюють, що вони можуть не добитись своєї цілі, а натомість лише виснажать свої запаси, як це було минулого року», – підсумував Вадим Скібіцький.

ГУР в інших соціальних мережах:
????Facebook ????YouTube ???? Viber ????Instagram ????Twitter ???? TikTok

Telegraph
В арсеналі держави-агресора росії залишається 585 ракет з радіусом дії понад 500 кілометрів

Back to top button