Україна

Росіяни збільшили кількість штурмів – Генштаб


Росіяни збільшили кількість штурмів - Генштаб

На Покровському напрямку Сили оборони відбили 51 ворожу атаку, на Курахівському напрямку – 49.


Протягом минулої доби на фронті зафіксовано 194 бойових зіткнень. Російські військові збільшили кількість атак на Донеччині. Про це повідомив Генеральний штаб ЗСУ в ранковому зведенні в середу, 18 вересня.
 
Вчора війська Росії завдали по позиціях українських підрозділів та населених пунктах один ракетний удар із застосуванням чотирьох ракет, а також 72 авіаудари, зокрема, скинули 120 КАБів. Крім цього, здійснили 4800 обстрілів, з них 154 – із реактивних систем залпового вогню.

На Харківському напрямку відбулося одне бойове зіткнення в районі населеного пункту Вовчанськ. За підтримки авіації противника на Куп’янському напрямку за добу відбулося 13 ворожих атак. Сили оборони відбивали штурмові дії противника біля Синьківки, Новоосинового, Кругляківки, Андріївки, Колісниківки, Петропавлівки та Лозової.

 
На Лиманському напрямку ворог атакував 14 разів. Намагався просунутись неподалік Чернещини, Дружелюбівки, Макіївки, Торського та Невського. На Сіверському напрямку українські захисники відбивали дві штурмові дії російських загарбників поблизу Верхньокам’янського та Виїмки.
 
На Краматорському напрямку окупанти атакували десять разів поблизу Часового Яру, Ступочок, Кліщіївки та Білої Гори. Ситуація контрольована. На Торецькому напрямку ворог, за підтримки авіації, здійснив 15 атак неподалік Щербинівки, Торецька, Дачного та Неліпівки.
 
На Покровському напрямку ЗСУ відбивали 51 штурмову і наступальну дію агресора у бік населених пунктів Гродівки, Новоторецького, Новогродівки, Миколаївки, Українська, Олександрополя, Воздвиженки, Маринівки та Зеленого Поля. Найбільша концентрація ворожих атак була поблизу Гродівки та Новогродівки.
 
На Курахівському напрямку Сили оборони відбили 49 атак в напрямку Цукуриного, Желанного Першого, Гірника, Катеринівки, Георгіївки та Костянтинівки, противник активно застосовував штурмову та бомбардувальну авіацію.
 
На Времівському напрямку противник здійснив шість атак неподалік Вугледара та Новоукраїнки. На Гуляйпільському напрямку окупанти здійснили два безуспішні наступи в районі населеного пункту Гуляйполе.
 
На Оріхівському напрямку відбулося вісім безуспішних для ворога бойових зіткнень неподалік Малої Токмачки, Новоданилівки, Новоандріївки та Щербаків. На Придніпровському напрямку чотири спроби ворога захопити позиції ЗСУ успіху не мали.
 
Вчора авіація та ракетні війська і артилерія Сил оборони завдали п’ять ударів по районах зосередження особового складу і ОВТ противника, уразили одну систему залпового вогню, три пункти управління та польовий склад боєприпасів росіян.

Нагадаємо, минулої доби ЗСУ ліквідували 1130 окупантів. З початку повномасштабного вторгнення в Україну армія Росії втратила 637 010 військових.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

Вчора авіація та ракетні війська і артилерія Сил оборони завдали 5 ударів по районах зосередження особового складу і ОВТ противника, уразили одну систему залпового вогню, три пункти управління та польовий склад боєприпасів окупанта.

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

19 + 12 =

Back to top button