Україна

СБУ затримала військового, який “зливав” РФ позиції ЗСУ під Покровськом


СБУ затримала військового, який зливав РФ позиції ЗСУ під Покровськом

Затримано зрадника, якому ФСБ обіцяла 1 млн рублів за координати бойових позицій ЗСУ під Покровськом.


Служба безпеки затримала в Донецькій області агента ФСБ, який готував серію повітряних ударів РФ по місцях дислокації українських військ на Покровському напрямку. Про це повідомила пресслужба СБУ в середу, 18 вересня.
 
Під прицілом ворога були опорні та командні пункти однієї з бригад ЗСУ, яка тримає оборону в районі фронтового міста. Окупанти дистанційно завербували українського військовослужбовця, який служить у цій самій бригаді.
 
В обмін на співпрацю ФСБ “гарантувала” своєму агенту 1 млн рублів. Утім, обіцяної суми він так і не отримав. Співробітники СБУ завчасно викрили агента і затримали його, коли він фіксував для агресора геолокації передових позицій ЗСУ.
 
На місці затримання у фігуранта вилучено мобільний телефон, який він використовував для комунікації зі своїм російським куратором – оперативним співробітником ФСБ. Його особу вже встановлено.
 
Додатково встановлено, що за вказівкою російського спецслужбіста агент мав “злити” ФСБ організаційно-штатну структуру з особовим складом бригади ЗСУ, де проходив службу.
 
Окупанти сподівалися використати цю інформацію для нових вербувань і отримання розвідданих про оборону Покровська.
 
Слідчі Служби безпеки повідомили затриманому про підозру в державній зраді, вчиненій в умовах воєнного стану. Зловмисник перебуває під вартою. Йому загрожує довічне ув’язнення з конфіскацією майна.

 
Нагадаємо, раніше Служби безпеки викрила агентурну групу Головного управління Генштабу ЗС Росії, яка діяла на Запоріжжі. Ворожими агентами виявилося двоє жителів міста. Одна із затриманих – співробітниця стратегічного оборонного заводу.

В Одесі спіймали агента РФ, який шпигував за ППО та бригадою Лють 

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

eleven − five =

Back to top button