Україна

Росіяни атакували Київ ракетами з Ту-95МС – КМВА


Росіяни атакували Київ ракетами з Ту-95МС - КМВА

Сергій Попко зазначив, що “після тривалої паузи у 79 днів ворог відновив удари крилатими ракетами з бортів стратегічної авіації”.

Російські війська в п’ятницю, 8 грудня, атакували Київ з бортів стратегічної авіації Ту-95МС. Сили  ППО знищили всі ракети, що летіли в напрямку столиці, ще на підльоті до міста. Про це повідомив начальник Київської міської військової адміністрації Сергій Попко.

“Після тривалої паузи у 79 днів ворог відновив удари крилатими ракетами з бортів стратегічної авіації Ту-95МС. Попередньо близько 10-ти бомбардувальників-ракетоносців випустили крилаті ракети типу Х-101/555/55 з району міста Енгельс, Саратовської області. Повітряна тривога в столиці тривала близько двох годин. Але жодна ворожа мета не досягла міста. Силами і засобами ППО усі ракети, що летіли в напрямку Києва, були знищені ще на підльоті до столиці”, – зазначив він.

Інформація про жертви і руйнування відсутня.

“Як ви бачите, ворог дочекався свого часу і почав знову застосовувати стратегічну авіацію для атак на мирні міста” – зазначив Попко і закликав не нехтувати сигналами повітряної тривгои

Міністр внутрішніх справ України Ігор Клименко повідомив, що на Київщині через падіння уламків збитих російських ракет є інформація про пошкодження приватних будинків у кількох громадах.

Нагадаємо, в Києві та Київській області вранці 8 грудня було чути вибухи. Повідомляється про роботу систем ППО.

ППО вночі збила п’ять з семи “шахедів”

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button