Україна

Росія може використовувати кібератаки в рамках своїх зусиль з дестабілізації і подальшого вторгнення в Україну – новини


Фото з відкритих джерел

Росіяни використовували кібератаки як ключовий компонент проектування сили протягом останнього десятиліття

Заступник радника з національної безпеки США з кібернетичних і новітніх технологій Енн Нойбергер заявила, що Росія може використовувати кібератаки в рамках своїх зусиль з дестабілізації і подальшого вторгнення в Україну. Про це повідомляє Reuters.

“Ми попереджали про можливі атаки протягом тижнів і місяців, як публічно, так і приватно. Росіяни використовували кібератаки як ключовий компонент проектування сили протягом останнього десятиліття, в тому числі як раніше в Україні”, – заявила Нойбергер.

Новини за темою: У Британії попередили бізнес про можливі кібератаки з РФ

Нагадаємо, в ніч з 13 на 14 січня хакери здійснили глобальну атаку на сайти Кабінету міністрів та окремих міністерств. Зокрема, з проблемами зіштовхнулися сайти Кабміну, МЗС, ДСНС, Міносвіти, Мінспорту, Міненерго, Мінагрополітики.

Згодом у Держспецзв’язку заявили, що внаслідок хакерської атаки, яка була здійснена на низку урядових сайтів, витоку персональних даних не сталося. Наразі триває розслідування інциденту.

Водночас Мінцифри України повідомило, що кібератаку здійснювала Росія і її ціль не лише залякати суспільство, а дестабілізувати ситуацію в Україні, зупинивши роботу державного сектору та підірвавши довіру до влади з боку українців.

Пізніше у Microsoft розповіли про вірус, який хакери використовували під час атаки на українські урядові сайти.


[ad_2]
Source link

Back to top button