Події

У Вашингтоні Андрій Костін обговорив з американськими парламентарями посилен…

У Вашингтоні Андрій Костін обговорив з американськими парламентарями посилення підтримки України на шляху до відновлення справедливості

▫️Головними темами для обговорення були шляхи подолання ключових викликів, які спричинила неспровокована агресія рф, повернення українських дітей та цивільних громадян, незаконно вивезених російською федерацією, арешт активів агресора для відбудови України.

▫️Андрій Костін подякував Сенаторці Емі Клобучар за співпрацю. Вона ініціювала резолюцію, яка засуджує викрадення українських дітей рф. Також є співавтором резолюції, яка визнає дії рф геноцидом.

????Наш обов’язок – покласти край насильству, яке росія чинить проти мирних українців: і дітей, і дорослих. Всі причетні до цих звірств мають понести покарання, – зазначив він.

▫️Під час зустрічі з Сенатором Шелдоном Вайтхаусом Генпрокурор подякував за його непохитну підтримку України на шляху до перемоги, відновлення справедливості та відбудови країни.

▫️Він ініціював «Закон про арешт активів з метою відбудови України», а також виступив співавтором «Закону про відновлення економічного процвітання та можливостей для українців».

▫️Зустріч із головою Гельсінської Комісії США Джо Вілсоном була присвячена передусім питанням об’єднання зусиль світової спільноти для протистояння російській агресії.

????Свідчення постраждалих містять жахливі згадки про фільтраційні табори та катівні, що є спланованою політикою російського режиму. Нам потрібні негайні спільні дії на міжнародному рівні, аби встановити місцезнаходження депортованих дітей та утримуваних цивільних, визволити та повернути цих людей, – констатував Андрій Костін.

▫️З Сенатором Річардом Блюменталем Генпрокурор обговорив шляхи подолання ключових викликів, які спричинила неспровокована агресія рф проти України.

????Світове співтовариство продемонструвало свою здатність діяти злагоджено та рішуче перед обличчям спільних викликів. Ми робимо все можливе, аби діяти саме так – консолідовано – заради повернення наших людей, як дітей, так і дорослих, – зауважив Андрій Костін.

Back to top button