Україна

Росія може порадити неосновному персоналу дипмісій тимчасово покинути Україну – 1News

Глава МЗС Росії Сергій Лавров


РБК

Відповідні дії почали розглядати після рішень європейських країн і США

Міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров заявив, що після рішень європейських країн і США, РФ теж планує порадити неосновному персоналу дипломатичної місії на якийсь час покинути територію Україну. Про це повідомляє ТАСС.

“Ми вже задумалися самі, можливо саме англосакси щось готують, якщо вони евакуюють своїх співробітників (з України, – ред.). Ми теж подивилися на їхні дії, і, напевно, теж порадимо неосновному персоналу наших дипломатичних установ на якийсь час поїхати додому”, – сказав він.

1News за темою: “Надмірна пересторога”: МЗС України відреагувало на евакуацію родин дипломатів США

Нагадаємо, раніше Велика Британія оголосила про евакуацію частини співробітників посольства в Києві. Причиною називають загрозу загострення з боку РФ.

Після цього стало відомо, що Міністерство закордонних справ Німеччини розробляє кризовий план для евакуації співробітників посольства країни в Україні та інших громадян ФРН, але наразі не бачить необхідності в організації масштабної операції.

Своєю чергою, посольство США рекомендувало американським громадянам виїхати з України у зв’язку із загрозою російського вторгнення. Дипломатичне відомство оприлюднило дорожню карту із переліком країн для виїзду.

До таких заявив приєдналася і Канада, влада якої вирішила тимчасово відкликати з України “другорядних” дипломатів та членів їх сімей.


Джерело

Back to top button