Цікаве

Запуск першої 3D-друкованої ракети завершився невдачею

Запуск першої 3D-друкованої ракети завершився невдачею

Фото: twitter.com/relativityspace
Ракета Terran1 компанії Relativity Space

Terran 1 не змогла вийти на заплановану орбіту висотою 200-210 км через відмову двигуна другого ступеня.

Перша у світі легка метанова ракета-носій Terran 1, 85% компонентів якої створені на 3D-принтері, не змогла вийти на заплановану орбіту через відмову двигуна другого ступеня. Про це 23 березня повідомила Relativity Space.

При цьому компанія-розробник вважає місію частково успішною, оскільки вона довела, що друковані конструкції можна використовувати для польотів у космос.

“Ми успішно пройшли через Max-Q, найвищий стан напруги на наших друкованих структурах. Це найбільший доказ нашого нового підходу до адитивного виробництва”, – наголосили в Relativity Space.

Запуск, який двічі відкладався через технічні проблеми, відбувся на мисі Канаверал у Флориді о 23:25 у середу за часом Східного узбережжя США (четвер 05:25 за Києвом).

Приблизно через чотири хвилини польоту у Terran 1 відмовив двигун другого ступеня. Ракета мала досягти орбіти висотою 200-210 км.

Нагадаємо, 30-метрова двоступінчаста ракета Terran 1 оснащена дев’ятьма двигунами Aeon на першому ступені та одним на другому, також створеними за допомогою 3D-принтерів. Вони використовують метан як паливо і рідкий кисень як окислювач.

У перспективі зможе виводити на низькі навколоземні орбіти до 1250 кг. Вартість одного запуску оцінюється приблизно у 12 мільйонів доларів.

Relativity Space також розробляє важку багаторазову ракету-носій Terran R, яка зможе виводити на орбіту до 20 тонн корисного навантаження.

Запуск нової японської ракети закінчився невдачею


Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button