Світ

Китай вивів у космос новий супутник зі штучним інтелектом

Китай вивів у космос новий супутник зі штучним інтелектом

Фото: Xinhua

Китай запустив ще один супутник зі штучним інтелектом

Запущено два супутники, один з яких – новітній інтелектуальний супутник зі штучним інтелектом, у якому інтегровані комунікаційні, навігаційні та системи дистанційного зондування в режимі реального часу.

Сьогодні, 5 грудня, китайська приватна космічна компанія Galactic Energy за допомогою своєї комерційної ракети-носія Ceres-1 Y9 вивела на орбіту два нові супутники, серед яких космічний апарат зі штучним інтелектом та інтегрованими функціями спостереження і зв’язку. Про це повідомляє CGTN.

Повідомляється, що ракета злетіла з космодрому Цзюцюань на північному заході Китаю.

Один із космічних апаратів, виведених на навколоземну орбіту, –  метеорологічний супутник  Tianyan-16, оснащений оновленим мікрохвильовим радіометром та модулем швидкісного лазерного зв’язку і здатний безперервно аналізувати метеорологічну ситуацію на планеті й оперативно передавати результати до центру управління на Землі.

Другий – Starpool 01-A, новітній інтелектуальний супутник зі штучним інтелектом, у якому інтегровані комунікаційні, навігаційні та системи дистанційного зондування в режимі реального часу.

Нинішня місія стала 11-м польотом ракет серії Ceres-1.

Повідомляється, що Китай планує за чотири роки вивести в космос більше 100 апаратів такого типу і об’єднати системи зв’язку, навігації та дистанційного зондування Землі в єдину систему, що дозволить значно розширити зони спостереження та ефективність і оперативність аналізу за рахунок інтеграції супутніх процесів.

Нагадаємо, Китай 1 листопада успішно вивів у космос новий супутник дистанційного зондування Землі серії Tianhui, відомої як “картографічні супутники”. Супутник планується використовувати для географічного картографування, дослідження земельних ресурсів, проведення наукових експериментів та інших завдань.

У Росії заявили про “нештатну ситуацію” з місією на Місяць

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button