Україна

РФ вивезла понад 4 тис. дітей-сиріт – Верещук


РФ вивезла понад 4 тис. дітей-сиріт - Верещук

Україна заявляє про готовність забрати вивезених із країни дітей-сиріт у будь-якій країні.

Росія вивезла на свою територію понад 4 тисячі дітей-сиріт з України. Київ вимагає повернути їх та готовий забрати дітей на території будь-якої країни. Про це в неділю, 2 квітня, заявила віце-прем’єр, міністр із питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук, пише УНІАН.
 
Вона наголосила, що Росія у ЗМІ подає депортацію українських дітей як порятунок, однак, як наголошує Верещук, викрадення дітей є не що інше, як геноцид.
 

 
“Росія свідомо розмиває фокус ЗМІ, фокус суспільства називаючи всіх дітей евакуйованими, говорячи про те, що вони надали нам величезну послугу забравши наших дітей, що це, мовляв, гуманітарна місія, це їхнє добре ставлення та порятунок. Це не так. Це злочин, це депортація, це акт геноциду по відношенню до українських дітей. І ми фіксуємо це щоразу. Ми звернулися до Росії з письмовим переліком поіменних дітей сиріт, яких ми вимагаємо повернути. Власне, 4396 імен наших дітей”, – розповіла міністр.
 
Верещук підкреслила, що Україна готова забрати своїх дітей у будь-якій країні ЄС і готова залучити до цього будь-які міжнародні організації.
 
“У будь-якій країні ЄС, де вони нам їх передадуть на кордоні з Росією за посередництва або ЮНІСЕФ, або міжнародного комітету Червоного Хреста, за посередництвом інших міжнародних організацій, які готові виїхати і забрати наших дітей. Ми наполягаємо на тому, щоб усі діти були повернуті , тому що у всіх дітей є законний представник. Держава, яка є законним представником таких дітей, готова взяти на себе відповідальність за їхнє життя та їхнє комфортне перебування”, – підсумувала вона.
 
Росія намагається навмисне “русифікувати” викрадених в Україні дітей. Російські військові злочинці вбивають їм у голову пропагандистські шампи про “штучну країну” і “нацисти”. 

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button