Світ

РФ планує обʼєднати західних агентів впливу у єдине “інформагентство” – ЦНС

РФ планує обʼєднати західних агентів впливу у єдине інформагентство - ЦНС

Фото: sova.news

Кремль має намір створити “інформаційне агентство” для Заходу

Російські пропагандисти будуть працювати на окупованих територіях під наглядом російських спецслужб, зазначають спостерігачі.

У Кремлі планують створити нове так зване “інформаційне агентство”, що діятиме на тимчасово окупованих територіях Донецької та Луганської областей. Для роботи у ньому найматимуть іноземців, що вироблятимуть російський пропагандистський продукт, у тому числі, для західної аудиторії. Про це у п’ятницю, 21 липня, повідомляє  Центр національного спротиву.

Зазначається, що російська пропаганда систематично створює псевдомісцеві медіа на тимчасово окупованих територіях (ТОТ), аби від імені “місцевих” тиражувати свої наративи.

“Всі подібні медіа керуються співробітниками російських спецслужб, або їх представниками”, – вказують у ЦНС. 

Зазначається, що такі медіа поширюють теорії змови, підтримують радикальні течії й розповідають про щасливе життя на ТОТ. 

Фінансувати “агентство” планують в межах програми “майстерня нових медіа”, що діє при Путіні.

“Тобто, фактично “незалежна журналістка” пропонує створити за гроші диктатора “агентство незалежних міжнародних журналістів””, – вказують в ЦНС. 

У Болгарії виявили мережу “сайтів-смітників”, створених для поширення фейкових новин та дезінформації російської пропаганди. 

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button