Україна

РФ відновила штурми на одному з напрямків – ЗСУ


РФ відновила штурми на одному з напрямків - ЗСУ

На Лимано-Куп’янському напрямку росіяни відновили свої штурмові дії. За минулу добу ворог двічі намагався пробити українську оборону.

Війська РФ відновили штурмові дії на Лимано-Куп’янському напрямку. Водночас Сили оборони відбивають атаки ворога, завдають ударів по ворожих складах боєприпасів та паливно-мастильних матеріалів. Про це в ефірі телемарафону повідомив начальник пресслужби східного угруповання військ Ілля Євлаш.

“На Лимано-Куп’янському напрямку противник відновив свої штурмові дії. Зокрема, за минулу добу вже двічі намагався пробити нашу оборону безуспішно, він отримав там добрячі втрати та відійшов, відмовився від своїх наступальних дій. Окрім цього, ворог продовжує інтенсивно застосовувати свою авіацію – 16 авіаударів завдав він по позиціях наших захисників на цьому напрямку й інтенсивні обстріли також продовжує здійснювати по позиціях ЗСУ”, – розповів Євлаш.

За його словами росіяни 564 рази обстріляли українських захисників з різного озброєння – як ствольних артилерійських систем, так і реактивних. Використовували також танки, міномети, АГС, протитанкові комплекси, в тому числі і стрілецьку зброю. Окрім того, відбулося три удари дронами FPV по позиціях Сил оборони.

“Проте і ми завдавали ударів по їхнім складам з боєприпасами та паливно-мастильними матеріалами. Зокрема, знищили одну гармату Мста-Б та одну Д-30 і три автівки”, – заявив Євлаш

Крім того, за його словами, вдалося знищити два БПЛА росіян типу Зала та Орлан, також знищено низку дронів-камікадзе типу FPV.

Нагадаємо, протягом минулої доби на фронті відбулося 44 бойових зіткненння.

Війська РФ намагалися прорвати оборону в Білогорівці.

Як повідомлялося, Сили оборони України продовжують ведення оборони на сході та півдні України, наступальної операції на Мелітопольському напрямку та наступальних дій на Бахмутському напрямку.

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button