Україна

РФ розвідує стан енергетики України – ГУР


РФ розвідує стан енергетики України - ГУР

Є інформація, що РФ проводить розвідувальні заходи по енергетичній інфраструктурі України. Тому існує загроза повторення терористичних атак.

Представник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Андрій Юсов заявив, що Росія проводить розвідувальні заходи щодо стану енергетичної інфраструктури України. Існує загроза повторення терористичних атак країни-агресора. Про це він сказав в ефірі телемарафону.

“Темпи виробництва ракетного озброєння у ворога не дозволяють їм поповнювати ті запаси, які були. Одна справа плани, а інша – як реалізуються ці плани. На поставлені задачі вони виходять. Але так, накопичують”, – зазначив Юсов.

Він додав, що є інформація, що РФ проводить розвідувальні заходи по енергетичній інфраструктурі України. Тому існує загроза повторення терористичних атак.

“Україна й до такого сценарію посилено готується. На жаль, думати, що держава-агресор відмовиться від практики терористичних ударів немає. І ми повинні серйозно до цього ставитися”, – сказав представник ГУР.

За його словами, найчисельніша ракетна атака РФ по Україні була зі 120 ракетами одночасно, однак наразі у ворога запасів для такої інтенсивності та кількості ударів немає.

Щодо того, коли росіяни можуть розпочати масовані атаки на енергетику України, Юсов заявив, що такий сценарій цілком імовірний.

“По часу ми не будемо анонсувати чи календар заводити. Але звичайно такий сценарій відпрацьовується”, – заявив він.

Раніше начальниця Об’єднаного координаційного прес-центру Сил оборони півдня України Наталія Гуменюк заявила, що Росіяни накопичують ракети і дрони для ударів по енергетичним об’єктам України під час опалювального сезону в Україні. 

За словами секретаря РНБО Олексія Данілова, зима в Україні буде непростою, адже божевілля лідера Кремля може вилитися новими атаками росіян на українську енергетику.

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button