Цікаве

З одного тіста! Одним коржем! Пляцок «Ладний» Такого простого, але красивого і смачнючого пляцка ще не було!

Швидкий і простий пляцок, який я печу одним коржем! Гарний в розрізі, чудово тримає форму і неймовірно смачний! З маком, вишнями і кокосом.

Інгредієнти:

Тісто:

  • яйця – 4 шт.
  • цукор – 130 гр.
  • масло – 160 гр.
  • сметана – 150 гр.
  • розпушувач – 16 гр.
  • мак – 100 гр.
  • борошно – 220 гр.
  • кокосова стружка – 50 гр.
  • вишні (консервовані/морожені) – 300 гр.
  • вишневий сік з вишень
  • чорний шоколад

Крем:

  • молоко – 500 мл.
  • пудинг – 80 гр.
  • цукор – 100 гр.
  • ванільний цукор – 16 гр.
  • масло – 180 гр.

Приготування:

Крем:

В каструлю з товстим дном всипаю цукор, ванільний цукор, пудинг і перемішую до однорідності. Вливаю молоко і перемішую. Ставлю крем варитись на середній вогонь, постійно помішуючи. Доводжу до кип’ятіння. Перекладаю у миску, накриваю харчовою плівкою та охолоджую до кімнатної температури.

Тісто:

До яєць додаю цукор і збиваю міксером до піни. Тоді додаю сметану та розтоплене вершкове масло. Перемішую.

Всипаю борошно та розпушувач, перемішую до однорідності. Ділю тісто на дві рівні частини.

До одної частини додаю мак і акуратно перемішую.

Форму ( 27 на 22 см.) застеляю пергаментом і виливаю макове тісто.

Поверх виливаю друге тісто. Викладаю вишні та посипаю цукром. Випікаю у розігрітій духовці до 160 градусів приблизно 30 хвилин.

До крему ще збиваю вершкове масло міксером.

Заварну масу також трішки збиваю міксером, тоді змішую з маслом.

Готовий охолоджений корж змочую вишневим соком та викладаю крем.

Посипаю зверху подрібненим на терці шоколадом. Ставлю в холодильник на ніч. Тоді дістаю з форми та смакую!

No Newer Articles

Back to top button