Цікаве

Експерт назвав смертельну небезпеку домашньої консервації

Експерт назвав смертельну небезпеку домашньої консервації

Інфекціоніст розповів, що домашні заготівлі, соління та консерви є небезпечними для здоров’я і навіть можуть призвести до смерті. Експерт пояснив, що такі продукти потрібно вживати з обережністю, а краще взагалі від них відмовитися.

Справа в тому, що у консервованих продуктах може бути ботулізм. Це небезпечна інфекція, яка може спричинити смерть. Лікар розповів, що 10% споживання домашніх заготовок закінчуються смертю.

Якщо продукт був заражений ботулізмом, людина отримає сильне отруєння. Першими симптомами буде сухість у роті, порушення мови, утруднене дихання та ковтання. При ботулізмі людина може задихнутися, перебуваючи у свідомості.

Лікар розповів, що перші симптоми отруєння можуть виявитися через 6 годин або дві доби. У такому разі слід негайно звернутися до лікаря.

Інфекціоніст зазначив, що встановити присутність токсину ботулізму в соліннях за зовнішніми ознаками не вдасться. Консервна банка з ботулізмом не здувається, не змінює запах, колір та смак. Токсин може бути присутнім у будь-яких домашніх консервах. Тому, щоб убезпечити своє життя, слід відмовитись від вживання таких продуктів.

Back to top button