Україна

Рада церков засудила зловживання РФ релігійними почуттями у війні


Рада церков засудила зловживання РФ релігійними почуттями у війні

ВРЦіРО закликала державні та правоохоронні органи не допустити дестабілізації суспільства України.

Всеукраїнська рада церков та релігійних організацій (ВСЦіРО) засудила зловживання Росією релігійними почуттями заради виправдання агресивної та несправедливої війни проти України. Про це повідомляє прес-служба ВРЦіРО.

Рада церков одноголосно заявила про те, що нині неприпустима діяльність в Україні будь-яких організацій, у тому числі релігійних, центри та керівництво яких перебувають у РФ.

Представники ради також наголосили на невідворотності покарання для всіх осіб, причетних до сприяння ворогові та державній зраді, незалежно від того, до якої конфесії та церкви вони належать і чи мають сан.

Крім того, там наголосили, що представники всіх релігій рівні перед законом.

Члени Ради церков закликали державні та правоохоронні органи робити все можливе, щоб не допустити дестабілізації суспільно-політичної ситуації в Україні.

“Учасники зустрічі наголосили, що у питаннях Національного заповідника Києво-Печерська лавра держава насамперед захищає інтереси України та українського народу, які полягають у тому, щоб лавра функціонувала саме як православний монастир, відкритий для українських вірян”, – наголошується у повідомленні.

Зазначимо, поліція Києва відкрила кримінальне провадження за статтею про незаконне утримання релігійних святинь у зв’язку з недопуском комісії Міністерства культури на територію Києво-Печерської лаври.

Нагадаємо, що 30 березня комісію Мінкультури не пустили до приміщення Києво-Печерської лаври. Відомство звернулося до поліції, проте 31 березня комісія знову не змогла потрапити на територію монастиря.


Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button