Україна

На Житомирщині концерн працював з російським ВПК


На Житомирщині концерн працював з російським ВПК

До початку війни концерн належав підприємцю, який за кілька днів до початку російського вторгнення виїхав з України.

Правоохоронці затримали двох топменеджерів концерну з Житомирської області, який постачав системи загородження підприємствам оборонно-промислового комплексу Росії. Про це повідомило ДБР у середу, 17 січня.

Вказано, що до початку повномасштабної війни концерн належав підприємцю, який за кілька днів до початку вторгнення виїхав з України. А пізніше переоформив власність на підконтрольних осіб, які продовжували працювати з РФ.

“Нові власники концерну налагодили постачання через підконтрольні іноземні та російські фірми-прокладки. Саме ці компанії відправляли “замовлення” українському виробнику нібито для потреб третьої сторони. Тільки протягом 2022 року фігуранти поставили до росії декілька партій відповідної продукції на понад $1,5 млн”, – йдеться у повідомленні.

Було проведено обшуки в приміщеннях концерну і місцях проживання його топменеджерів. Слідчі вилучили речі та документи, які свідчать про проведення операційної діяльності підприємств концерну на території України та РФ.

“Наразі затримано двох топменеджерів концерну, яким було оголошено про підозру в учиненні умисних дій, спрямованих на допомогу державі-агресору, вчинених організованої групою за ч.3 ст.28, ч.1 ст.111-2 КК України”, – інформують у ДБР.

Відомо, що щонайменше ще троє учасників групи, зокрема її організатор, перебувають за межами України – їм буде повідомлено про підозру заочно. Наразі вирішується питання арешту майна підприємств і передання його АРМА.

Раніше СБУ викрила українську компанію, яка здійснювала оптові постачання засобів тактичної медицини до Росії. Як писали ЗМІ, йшлося про компанію Київгума.

У Києві затримано власника інтернет-провайдера, який співпрацює з РФ

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button