Події

Андрій Костін: Агресія росії проти України є найбільш задокументованою війною …

Андрій Костін: Агресія росії проти України є найбільш задокументованою війною в історії

▫️Про це сказав Генеральний прокурор Андрій Костін під час виступу на London Future Resilience Forum. Говорили про сучасні технології, які Україна використовує для збору та аналізу численних доказів воєнних злочинів рф.

▫️Андрій Костін зазначив, що завдяки підтримці USAID підрозділи, які займаються воєнними злочинами в Офісі Генпрокурора, а також у 9 регіонах України застосовують дрони Skydio для документування місць обстрілів. При цьому слідчі та прокурори, які працюють поряд із зоною бойових дій, залишаються в безпеці.

▫️Генпрокурор розповів, що для обробки зібраних доказів прокурори використовують рішення компанії Palantir. А програмне забезпечення Azure від Microsoft допомагає розшифровувати відео- та аудіоматеріали, розпізнавати голоси і встановлювати зв’язки між різними даними.

???? Ці інструменти та програмне забезпечення є незамінними в нашій роботі. Щиро вдячні партнерам, які надали нам ці можливості. Переконаний, що такі технології зіграють важливу роль у забезпеченні всебічної відповідальності за міжнародні злочини росії, а також у відновленні і зміцненні світового порядку, заснованого на законах і правилах,резюмував Андрій Костін.

Back to top button