Україна

Президент США Джо Байден: Біля України залишаються 150 тисяч військових, вторгнення досі можливе – 1News


Фото з відкритих джерел

Окремо президент США звернувся до Росії та заявив, що та не є її ворогом

Президент США Джо Байден заявив, що російське вторгення досі є можливим — попри заяви Росії про початок відведення військ. Про це Байден заявив 15 лютого під час виступу із заявою щодо ситуації навколо України.

“Ми отримали повідомлення, що окремі частини російської армії залишають позицію біля кордонів України. Це було б добре, але поки що ми не можемо підтвердити ці дані. За даними наших аналітиків, [біля кордонів України] залишаються значні сили, близько 150 тисяч військових у Росії та Білорусі. Вторгнення залишається можливим”, — заявив Байден.

Окремо президент США звернувся до Росії та заявив, що та не є її ворогом.

“США, НАТО та Україна – не загроза для Росії. У нас немає ракет в Україні, ми не маємо планів направити їх туди. Однак якщо Росія нападе на Україну, це буде війна, в якій ми братимемо участь за власним вибором”, — наголосив Байден і додав, що у випадку вторгення в Україну, російський газопровід “Північний потік-2” не доведуть до кінця.

Американський президент зазначив, що відповідь на російську агресію буде рішучою — США та союзники введуть “потужні” санкції, і доведеться ще відповісти за кібератаки.

1News за темою: Президент США сьогодні виступить зі зверненням щодо ситуації навколо України

Раніше повідомлялося, що президенти США і Франції Джо Байден і Емманюель Макрон провели телефонну розмову 15 лютого, в ході якої домовилися перевірити заяви Росії про відведення своїх військ від кордонів України.


ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS
Джерело

Back to top button