Події

Олексій Хоменко у Вашингтоні провів низку офіційних зустрічей Міжвідомча ро…

Олексій Хоменко у Вашингтоні провів низку офіційних зустрічей

????Міжвідомча робоча група з розслідування воєнних злочинів здійснила візит до Вашингтону. До делегації на чолі з першим заступником Генпрокурора Олексієм Хоменком увійшли представники Офісу Генпрокурора, СБУ та військові експерти.

????В ході візиту Олексій Хоменко провів ряд офіційних зустрічей, на яких обговорювали стратегії розслідування злочину агресії та воєнних злочинів рф, а також інші напрями співпраці.

????Перший заступник Генпрокурора подякував Послу США з особливих доручень Бет Ван Скаак за роботу ACA і неоціненну підтримку Офісу Генпрокурора та МРГ у розслідуванні і судовому переслідуванні воєнних злочинів та порушень міжнародного гуманітарного права.

????Під час зустрічі із заступником Генпрокурора США Брюсом Сворцом обговорили координацію спільних зусиль щодо розробки та впровадження стратегії розслідування злочину агресії та воєнних злочинів рф, що включає взаємодію з ICPA, до якого відряджено Спеціального прокурора США щодо злочину агресії Джессіку Кім, яка також взяла участь у зустрічі.

????З директорами оперативної групи з виявлення та арешту російських активів Task Force KleptoCapture Майклом Ку і Девідом Лімом обговорили зусилля із запобігання та припинення обходу санкцій, переслідування підсанкційних товарів. До зустрічі також приєднався Нейт Свінтон, директор Оперативної групи з питань підривних технологій, який розповів про зусилля його команди з перешкоджання іноземним супротивникам отримати важливі передові технології.

????В ході зустрічі з групою Міністерства юстиції США з питань притягнення до відповідальності за воєнні злочини на чолі з Крістіан Левек обговорили напрацювання групи після нещодавнього візиту в Україну та подальші кроки у співпраці.

????Під час зустрічі з представниками INL Олексій Хоменко подякував, що Бюро залишається незмінним стратегічним партнером України, зокрема у сферах реформування системи прокуратури та забезпечення відповідальності за міжнародні злочини.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

three × 3 =

Back to top button