Україна

Суд відмовив Шокіну у відновленні в Україні розслідування у справі Байдена

У МВС підкреслили, що поліція закрила справу на законних підставах

Суд відмовив у задоволенні скарги колишнього Генпрокурора Віктора Шокіна щодо припинення розслідування у справі, де фігурував нинішній президент США Джо Байден.

Про це інформує 1NEWS.

“Кримінальне провадження № 62020000000000236 було закрите 23 вересня 2020 року (а це ще за декілька місяців до проведення виборів президента США) у зв’язку із відсутністю складу злочину. З цим рішенням не погодився заявник Віктор Шокін і його адвокати. Вони звернулися зі скаргою на дізнавача поліції в суд. Детально ознайомившись з матеріалами провадження, 25 лютого 2021 року суд виніс свій вердикт: в задоволенні скарги відмовити (справа № 757/42457/20-к)”, — зазначають в МВС.

У МВС підкреслили, що поліція закрила справу на законних підставах.

21 травня 2020 року стало відомо, що Печерський районний суд Києва зобов’язав Офіс Генерального прокурора України внести відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань про справу про нібито втручання Джо Байдена у діяльність колишнього Генпрокурора України Віктора Шокіна.

Після цього українські слідчі допитали колишнього генерального прокурора України Віктора Шокіна у межах розслідування цієї кримінальної справи.

Восени минулого року Шокін повідомив, що поліція закрила кримінальне провадження стосовно колишнього віце-президента США, а нині президента США Джозефа Байдена.

Тоді він заявив, що оскаржить ці дії в суді.

Джерело: УНН

Back to top button