Україна

Правобережна Україна практично вся працює – Шмигаль

Правобережна Україна практично вся працює – Шмигаль

Фото: Telegram/Denys_Smyhal

Денис Шмигаль

В Україні понад 1,1 тисячі підприємств з окупованих територій подали заявки на переміщення в безпечні області.

 

Підприємства на правобережній Україні практично всі працюють, сплачують податки та зберігають робочі місця. Про це заявив прем’єр-міністр Денис Шмигаль в інтерв’ю виданню Новое время.

 

“Українська промисловість зазнала першого шоку, як і всі ми. Сьогодні всі повертаються, там, де це можливо, до виробництва… Я закликаю всі підприємства працювати, тому що економіка сьогодні має забезпечувати тил та забезпечувати фронт, насамперед”, – сказав він.

 

За словами глави уряду, понад 1,1 тисячі підприємств з окупованих територій подали заявки на переміщення в безпечні місця, а 90 з них уже відновили свою роботу.

 

“Багато підприємств, які перебувають на тимчасово окупованих територіях або на територіях, де ведуться бойові дії, подали заявки, і ми допомагаємо їм передислокуватися в безпечні області. Таких заявок вже понад 1,1 тисячі на сьогодні. Понад 350 підприємств уже перебувають у процесі переведення, і вже 90 підприємств розпочали роботу”, – розповів прем’єр.

 

Також він закликав працювати сферу послуг та переселенців.

 

“Можна утворити фізичну особу – підприємця, платити два відсотки з обороту, плюс отримувати від держави 6,5 тисячі гривень на кожного переселенця, якого ти працевлаштуєш на роботу – це вже готовий конструктор для малого та середнього бізнесу”, – зазначив Шмигаль.

 

 

 

 

 

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button