Україна

Посольство США у Києві розглядає плани на випадок можливого нападу Росії і розглядає можливість переїзду до Західної України – 1News


Фото з відкритих джерел

Поки посольство не прийняло жодних рішень з цього приводу

Посольство США у Києві розглядає плани на випадок можливого нападу Росії і розглядає можливість переїзду до Західної України. Про це йдеться у матеріалі BuzzFeed.

Зазначається, що поки посольство не прийняло жодних рішень з цього приводу. Однак переїзд кудись на Західну Україну активно обговорюється, повідомляє джерело видання.

На прохання прокоментувати, представник Держдепартаменту сказав BuzzFeed News: “Наразі нам нічого не оголошувати”.

Посольство США в Києві залишається відкритим для більшості консульських послуг, сказав речник, додавши: “Як ми продовжуємо радити, громадянам США в Україні варто розглянути можливість виїзду зараз з використанням комерційного чи іншого приватного транспорту”.

Президент Джо Байден напередодні закликав громадян США покинути Україну.

“Я думаю, що було б розумно покинути країну. Я не говорю про наш дипломатичний корпус. Я говорю про тамтешніх американців. Я не хочу, щоб вони потрапили під перехресний вогонь”, – сказав Байден під час пресконференції з канцлером Німеччини Олафом Шольцом.

1News за темою: “Найближчі дні будуть вирішальними” для України, – Макрон після переговорів із Путіним

Раніше речник Міністерства оборони США Джон Кірбі заявив, що військове командування США не володіє розвідувальними даними стосовно точної дати ймовірного російського повномасштабного вторгнення в Україну.


Джерело

Back to top button