Світ

США виділяють Україні 150 млн доларів на цифрову трансформацію

США виділяють Україні 150 млн доларів на цифрову трансформацію

Фото: Генштаб ЗСУ / Facebook

Дія та Прозоро – наріжні камені української цифрової трансформації, вважає Бріджит Брінк

Бріджит Брінк наголосила, що цифровізація вже допомагає Україні звільнитися від минулого з його неефективним урядуванням.

США виділять 150 млн доларів протягом п’яти років на подальшу цифрову трансформацію України. Про це заявила посол США в Україні Бріджит Брінк під час виступу на Diia Summit у вівторок, 19 грудня.

“Я хочу оголосити про нову главу у партнерстві США та України у цифровій трансформації – інвестицію у 150 млн доларів США протягом п’яти років для програми цифрової трансформації”, – сказала вона.

За її словами, ці кошти виділяються в розвиток уже докладених зусиль для створення цифрової інфраструктури та оцифровку процесів розвитку малого і середнього бізнесу та бізнесового середовища в Україні.

Цифровізація вже допомагає Україні звільнитися від минулого з його неефективним урядуванням. На її переконання, “це новий чіткий приклад для непрозорих країн, що прогрес можливий”, наголосила дипломат.

“Дія та Прозоро – наріжні камені української цифрової трансформації – були розроблені за підтримки USAID. Ці надійні цифрові рішення не лише сприяли значній економії коштів, а й забезпечили прозорість і підзвітність, докорінно змінивши спосіб взаємодії уряду зі своїми громадянами. Однак роботи попереду ще досить багато. Ми повинні продовжувати докладати зусиль для посилення цифровізації і прозорості не лише для українців, а й для партнерів та інвесторів, які хотіли б інвестувати у ваше майбутнє”, – підсумувала Брінк.

Нагадаємо, речник Ради національної безпеки Джон Кірбі заявив американський пакет допомоги Україні, запланований на кінець грудня 2023 року, буде останнім, якщо Конгрес не схвалить додаткову допомогу. 

До Києва прибув помічник держсекретаря США

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button