Україна

Порошенко хоче змінити Конституцію України

Глава держави пропонує закріпити в Основному законі курс на євроінтеграцію

Президент Петро Порошенко найближчим часом внесе до Верховної Ради проект змін до Конституції, які передбачають закріплення в основному законі курсу України на ЄС і НАТО.

Про це він заявив у четвер під час виступу з нагоди Дня Конституції біля пам’ятника Пилипу Орлику в Києві, – повідомляє 1NEWS.

“Найближчим часом мною буде передано проект змін до Конституції, поправку, яка закріпить дві наших стратегічних цілі, тісно пов’язані одна з одною – це є вступ України до Євросоюзу і вступ України до НАТО”, – сказав Порошенко.

Він висловив тверде переконання, що у нинішньому складі Верховної Ради є можливість зібрати 300 голосів за таке рішення.

“І нам треба негайно починати роботу в цьому напрямку”, – додав президент.

Він наголосив, що євроатлантична та європейська інтеграція чітко відповідають національним інтересам України, а також підтримуються абсолютною більшістю громадян.

Але при цьому, за словами Порошенка, “існує очевидна загроза ревізії європейської та євроатлантичної стратегії під впливом різних зовнішніх і внутрішніх обставин”.

“Походить вона не лише від тих змін, які заслужили собі репутацію п’ятої колони. Серед політиків дедалі більше стає охочих поставити під сумнів наш чітко вивірений європейський курс. І нам вже окремі безвідповідальні політикани малюють необхідність повернення на Схід”, – вважає він.

Джерело: Українська правда

Back to top button