Україна

Польські фермери тимчасово розблокували один з пунктів пропуску


Польські фермери тимчасово розблокували один з пунктів пропуску

Пропуск вантажних та легкових автомобілів у пункті перетину Зосін-Устилуг здійснюється встановленим порядком на вʼїзд та виїзд.

Польські феремри тимчасово припинили блокування пункту пропуску Зосін-Устилуг на кордоні з Україною. Про це повідомило Західне регіональне управління Державної прикордонної служби у суботу, 24 лютого.

Вказано, що сьогодні з 3:00 ночі пропуск вантажних та легкових автомобілів у вказаному пункті перетину здійснюється встановленим порядком на вʼїзд та виїзд.

“Біля решти пунктів пропуску з польської сторони на україно-польському кордоні протестувальники продовжують обмеження руху вантажних транспортних засобів”, – додає пресслужба.

Як відомо, з 9 лютого на кордоні поновилися протести польських фермерів, які блокують шість пунктів пропуску переважно для вантажівок. Також зафіксовано вже три інциденти з розсипанням українськго зерна.

Напередодні прем’єр-міністр України Денис Шмигаль запропонував Польщі “План взаєморозуміння” з п’яти кроків, який покликаний розблокувати кордон на тлі протестів польських фермерів.

Але у Польщі заявили, що поки далекі від угоди з Україною.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button