Україна

Перед вступом до НАТО Україна має стати членом ЄС – президент Фінляндії


Перед вступом до НАТО Україна має стати членом ЄС - президент Фінляндії

Стубб вважає, що спочатку Україна матиме двосторонні гарантії безпеки з США, Великобританією чи Франція, після чого країна стане членом ЄС і лише потім – членом НАТО.

Перед вступом до НАТО Україна має стати членом ЄС. Таку думку на Гельсінському безпековому форумі висловив президент Фінляндії Александр Стубб, повідомляє у п’ятницю, 27 вересня, Європейська правда.

Він зазначив, що запрошення України до НАТО до кінця року нереалістичне, але він вважає запрошення України до НАТО реалістичним у довгостроковій перспективі.

“Я думаю, що своєрідною послідовністю буде: перше – членство у ЄС, друге – членство у НАТО”, – сказав Стубб.

На його думку, спочатку з Україною будуть узгоджені безпекові домовленості, потім Україні слід було б домовитись про двосторонні гарантії безпеки з такими країнами, як США, Великобританія чи Франція, після чого Україна може стати членом ЄС і лише потім – членом НАТО.

При цьому Стубб відкинув припущення, що Росія зможе таким чином війною утримувати Україну від членства у НАТО, оскільки, за його словами, війна рано чи пізно все одно закінчиться.

Раніше повідомлялося, що у Фінляндії розмістять два штаби НАТО: штаб сухопутних військ у Північній Європі та штаб передових сухопутних військ альянсу. 

Рекомендації виконано: коли Україна вступить до ЄС

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

three × five =

Back to top button