Україна

Опитування: «Євросолідарність» на 4% випереджає «Слугу народу»

«Європейська солідарність» лідирує у чотирьох макрорегіонах, пише 1news з посиланням на дані опитування компанії Gradus.

Партія «Європейська солідарність» зміцнює лідерство і випереджає партію «Слуга народу» на 4%.

Якби вибори до Верховної Ради проводилися наступної неділі, за партію «Європейська солідарність» готові проголосувати 14% від усіх опитаних та 22% від тих, хто визначився. «Європейська солідарність» лідирує у чотирьох макрорегіонах – на заході за неї готові проголосувати 28%, у Києві – 28%, на півночі – 19%, у центрі – 24%. На сході України «ЄС» підтримують 13% опитаних, на півдні України – 19%.

За партію «Слуга народу» готові голосувати 11% від усіх опитаних або 18% від тих, хто визначився. Партія лідирує у двох макрорегіонах. На сході України за партію «Слуга народу» готові голосувати 17%, на заході – 20%, у Києві 13%, на півночі – 16%, у центрі України 22%, на півдні – 20% опитаних.

Інші партії: ОПЗЖ – 6% (10%), «Батьківщина» – 5% (8%), Українська стратегія Гройсмана – 5% (7%), «Наші» – 3% (6%), «Розумна політика» – 3% (5%). Інші партії мають значно нижчі показники.
Опитування було проведено дослідницькою компанією Gradus Research методом самозаповнення анкети в мобільному додатку Gradus. Онлайн-панель Gradus відображає структуру населення міст з кількістю мешканців більше 50 тисяч у віці 18- 60 років за статтю, віком, розміром населеного пункту та регіоном. Період проведення поля: 19 січня 2022 року. Розмір вибірки: 1000 респондентів.

 

 

 

Back to top button