Україна

Окупанти перетворюють Маріуполь на гетто для українців – мерія

Окупанти перетворюють Маріуполь на гетто для українців - мерія

Фото: t.me/andriyshTime

Маріуполь зараз

Російські військові видають місцевим жителям перепустки – дозволи на пересування містом та закликають надягати білу стрічку, яка є знаком окупантів і може зробити громадян мішенню для ЗСУ.

Російські окупанти у Маріуполі закликають мирних жителів надягати білу стрічку, яка є ворожим символом. Таким чином, вони хочуть зробити людей “приманкою” для українських снайперів. Про це у четвер, 14 квітня, повідомив радник мера Маріуполя Петро Андрющенко у Telegram.

“Небезпека для жителів. Окупанти спонукають маріупольців надягати білу стрічку, як позначку “свій”. Фактично, таким чином росіяни використовують цивільне населення як “приманку” для снайперів та наших воїнів. Оскільки саме така позначка використовується російською армією і може бути помилково прийнята нашими за реальних ворогів. Цинізм у всьому”, – написав Андрющенко.

Також він розповів про запровадження окупантами окремих перепусток – дозволів на пересування містом.

“Уточнюємо, але у поєднанні зі спецпозначками “свій” все це нагадує реальну сегрегацію та перетворення Маріуполя на реальне гетто для українців за калькою нацистів у Львові та Польщі. Вже навіть не дивує”, – повідомив радник мера.

Також Андрющенко розповів деталі про найнебезпечніші ділянки заблокованого міста.

За його словами, у Лівобережному районі від парку Райдуга починається зона небезпеки. У районі площі Перемоги та бульвару Меотиди – зона прямих бойових зіткнень, до того ж працюють снайпери.

Приморський район у районі порту залишається гарячою зоною боїв. Від пляжу Піщаний до Стрілки триває обстріл реактивною артилерією та бомбардування з літаків.

Нагадаємо, напередодні влада Маріуполя повідомила, що в місті залишаються ще 120 тисяч жителів.

Раніше Андрющенко повідомив, що у Маріуполі російські окупанти мають намір провести “зачистку” центру міста від руїн та тіл загиблих, щоб провести 9 травня там парад.


Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/UA_1NEWS

 

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button